All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: Reload animations
PostPosted: Fri Oct 25, 2013 4:27 pm 
Offline
Sharp Shooter
Sharp Shooter
User avatar

Joined: Fri Oct 18, 2013 7:00 pm
Posts: 72
Hi! I was wondering if true combat weapon reload animations could be modified. That's because they are a bit wierd. For example with AK-47 player detaches and attaches magazine with left hand and pulls cocking handle with right hand. Is there a possibility to tweak these animations so that left hand reaches over the gun or under the gun to cock the gun?
If I wanted to try to change these animations, where i have to start? Which program to use?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Reload animations
PostPosted: Sat Oct 26, 2013 9:14 am 
Offline
Master
Master
User avatar

Joined: Wed Aug 19, 2009 12:36 am
Posts: 433
Location: tri(p) city
milkshape3d


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Reload animations
PostPosted: Sat Oct 26, 2013 11:58 am 
Offline
Expert
Expert
User avatar

Joined: Fri Oct 18, 2013 12:28 pm
Posts: 160
Location: Poland
You can not improve any animation hands. You can make a new, own animations, but you must have some knowledge. First: You must have a program in which you create the model of hands [or used the existing] and frame of animation. Second: You need to know what "tags" to create and in which areas they are in conceiving. You must save the animation as a file MD3. Fourth: You need to create a script for an animation in which there are data (number of fps in the frame, the duration of the animation ....)
It's quite difficult job for someone who has never made ​​such things.
The programs that will be needed. Milkshape 3d (as he wrote Soma) Et_model_tool (for viewing the finished model and animation), and a program in which you create animations and model of your hands and you'll be able to save it as MD3
If it is already done, you can get on with writing skins [as they dressed specops hands and separate the terrors in all six classes.]


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Reload animations
PostPosted: Sun Oct 27, 2013 7:53 pm 
Offline
Sharp Shooter
Sharp Shooter
User avatar

Joined: Fri Oct 18, 2013 7:00 pm
Posts: 72
So from what I can understand, I can't modify the existing animations and I have to make them from scratch?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Reload animations
PostPosted: Sun Oct 27, 2013 8:17 pm 
Offline
Expert
Expert
User avatar

Joined: Fri Oct 18, 2013 12:28 pm
Posts: 160
Location: Poland
Indeed. If it were easy to do, we would have a lot of new animation a long time ago.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Reload animations
PostPosted: Sun Oct 27, 2013 8:34 pm 
Offline
Master
Master
User avatar

Joined: Wed Aug 19, 2009 12:36 am
Posts: 433
Location: tri(p) city
Bullshit. With official milkshape ver you jest edit current animation IF i remember correct.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Reload animations
PostPosted: Sun Oct 27, 2013 8:43 pm 
Offline
Expert
Expert
User avatar

Joined: Fri Oct 18, 2013 12:28 pm
Posts: 160
Location: Poland
Proofs or didn't happen Soma. If I'm wrong I'm proposing honor but you can not import existing frames to MS3D.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Reload animations
PostPosted: Sun Oct 27, 2013 9:26 pm 
Offline
Master
Master
User avatar

Joined: Wed Aug 19, 2009 12:36 am
Posts: 433
Location: tri(p) city
i think it's mdx import/export plugin part you're mising from the equation probably but maybe it is lightray3d i am thinking of ... one way or anothr you can do anything to existing animations ... ty dewie za czypiędziesiąt ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Reload animations
PostPosted: Thu Nov 07, 2013 11:08 pm 
Offline
Expert
Expert

Joined: Mon Jul 06, 2009 11:22 pm
Posts: 157
As far as I know you can't edit the existing animations because the tags get deleted on export/import. So to get around that I remade a set of arms based off of the counter-strike ones a long time ago. I have custom AK animations sitting around somewhere I made.

Also, if you can get a copy of 3ds max version 4.2 or 7, there are .md3 importers. I also have a very very rare .mdx and .skel importer/exporter pack that the E:T dev guys used.

E:\

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Reload animations
PostPosted: Thu Nov 07, 2013 11:40 pm 
Offline
Master
Master
User avatar

Joined: Wed Aug 19, 2009 12:36 am
Posts: 433
Location: tri(p) city
but export imort via what tool ?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Reload animations
PostPosted: Fri Nov 08, 2013 3:40 am 
Offline
Master
Master
User avatar

Joined: Mon Mar 08, 2010 12:52 pm
Posts: 314
Location: Belfast, Northern Ireland.
May be useful information.

the latest Q3_Model_Tool can export in .mdm/.mdx

_________________
Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Style created by © Matti, gry komputerowe, reklama sem reklama seo

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group